Recomandări pentru a preveni înghețarea instalațiilor de apă

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

SC APA CTTA SA ALBA transmite consumatorilor săi câteva recomandări pentru a preveni înghețarea instalațiilor de apă (conducte, contoare, robineti, etc) pentru protejarea acestora în perioadele cu temperaturi scăzute (sub -5 grade Celsius):  

nu închideţi complet căldura atunci când este frig, chiar dacă plecaţi de acasă.
• protejaţi atât contorul cât şi conductele de expunerea la curenţi de aer rece.
• protejarea corespunzătoare a contorului de branşament, dacă se află într-un cămin de contor neizolat, se poate realiza utilizând plăci din poliuretan sau polistiren extrudat.
•  nu folosiţi materiale care absorb umezeala (paie, textile, hârtie, vată de sticlă etc).  Asiguraţi-vă că rama şi capacul de protecţie al căminului de contor sunt bine fixate,iar capacul este inchis                                     .
•  în zilele geroase, fără zăpadă, protejaţi suplimentar rama şi capacul cu o folie de plastic peste care puteţi turna pământ pentru a micşora inerţia termică a componentelor ce se află în căminul de contor. Asiguraţi-vă că pământul poate fi uşor de îndepărtat pentru a permite accesul la contor                                                              .
• dacă lipsiţi mai mult timp de la domiciliu, nu uitaţi să goliţi conductele interioare de apă.

ATENŢIE!
• în cazul în care sunt probleme la contoarele de branşament, nu încercaţi să le dezgheţaţi singuri. Anunţaţi Compania SC APA CTTA SA ALBA, contactandu-ne la numarul de telefon al Dispeceratului:0258/834501, disponibil 24/24 h.   

. NU folosiţi flacără deschisă pentru dezgheţarea conductelor sau a contoarelor!
•NU turnaţi apă fierbinte pe contor!

IMPORTANT:

În cazul în care căminul de branşament se află pe proprietate privată, conform legislaţiei în vigoare, responsabilitatea protejării contorului de apă aparţine clientului. Prin urmare, costurile de înlocuire a unui contor distrus de îngheţ vor fi suportate de către dumneavoastră.